Friday, December 11, 2009

Cuti.....(Part 1)

bismillah...

akhirnya terpakse juga aku coretkan sedikit cerita berkenaan cutiku dalam blog ini untuk pengajaran bersama. bukan semua tak bagus, tapi yang mane boleh diambil pengajaran, ambillah...
yang penting kita kena tahu untuk berubah kepada yang lebih baik dengan cara yang betul...

9 Dis 2009
buat kali pertama selepas lebih kurang 9 tahun, selepas sekolah rendah, akhirnye aku berjumpe juga dengan kawan baik ku di Times Squre, KL... rase macam dunia dah mengundur seketika sebab jumpe kawan mase kecik2 dlu...

sebelum nak jumpe kali ni, banyak juga kali ak ajk die kuar. mule2 agak payah gak la nk ajk die sebab kontek melalui Friendster je... tengok2 lepas gathering kali pertama yang dibuat oleh mazni untuk batch kami, bru la dapat nombor telefon die...

ops, lupe lak nk kenalkan name kawan aku. nama die Faliq Alif. yang jadi aku ingat sangat die sebab aku pernah gi lawat die kat umah die dekat dengan Empangan Batu, Gombak. Mase tu die patah kaki. sebabkan aku selalu gi jalan2 kat taman mainan Empangan Batu, aku pergi la lawat die. dulu nek basikal hampir 5 kilometer pun tak kesah asal dapat jumpe ngan kawan. yang aku tak boleh bla, tengah sakit patah kaki ni pun sanggup gi men basikal ngan aku sebab aku datang umah die tu... hehehe...

tp lepas skolah rendah tu, memang aku langsung takde kontek dengan kawan2. handphone dulu cikai-cikai mahu RM 1000 jugak. nak pakai tepon rumah takut-takut jugak. aku pun kne skolah kat kelate setahun then baru dapat tukar ke kL... tapi sebab duk kat asrama, aku pun jarang jumpe ngan kawan sekolah...klu jumpe pun kadang tak tegur sebab ingat name...
huhuhu, perangai-perangai...

smbung balik kat Times..

aku bgtau la nak jumpe kat 7e kt Times. die pun pegi la sane. yang pelik nye, puas ak tawaf 7e tak jumpe-jumpe jgk die... rupe2nye ade due 7e kat Times ni... alih-alih mintak jumpe kat hall die je (ade pokok krismas besar & menarik kut)... tu puas ak mencari die, rupenye depan aku je... adeh, sah aku memang dah lupe kawan...
huhuhu..

kiteorang berbual la di kedai donat level ground, cite-cite pasal mase kat sekolah rendah dlu smpai dapat jumpe kat Forum Wira Tunggal Legacy... agak menarik la cite hidup die berbanding ngan aku...

alang-alang lambat lagi adik-adik angkat aku nak sampai, aku ngan faliq gi la tengok cite "Ninja". agak menarik la cite die... just darah banyak sangat la... jadi tak ngeri la plak...

tp sebenarnye part yang lebih menarik bile kteorang berempat (adik-adik dh sampai + siap membebel sebab tak ajak dieorang gi tengak wayang sekali) gi la masuk Kosmo World. dah 2 tahun jugak la tak masuk tempat tu lepas pegi dengan group RBT IPTI.

agak bahagia jgk la sebab selepas sekian lame tak jumpe, then jumpe sambil berseronok, memang jadi dueronok la...

sebelum nak balik tu, dapat la hadiah besday aku yang pertama. dieorg kasi keychain roti. simple but nice. agak menarik la sbb dri haritu lagi aku duk tengok mende ni kat City Squre, JB. tak sangka lak dieorg kasi kt aku... bgus2..

dh sampai moto nak balik umah, baru aku perasan ade kertas saman kat moto aku. menjawab la teka-teki aku kenapa orang cikit parking moto kat citu. takpe la pengalaman. balik tu lepas solat isyak, doa-doa tak kena saman mahal-mahal. ameen....
huhuhu...

sambung part 2

4 comments:

  1. cian abg aku!! hahaha.... kena saman rupanya kao.. patot r tunggu laporan da sampai uma ke belum tak sampai2... hahaha..

    ReplyDelete
  2. dya: dh smpai part 3 dh... tQ 4 da komen...

    arfa: hehehe, hilang mood seh hari tu... tp esok trus x jumpe mood lak...huhu

    ReplyDelete
  3. eh.. jap..
    ader k aku membebel? rs nye tapenah kot.
    huuuu

    ReplyDelete